​NÅR PARKETSTAVENE BRISTER
​OPLYSNINGER OM SLIBNING AF LAMELPARKET

​Parketbrist” er, når parketstavene slipper fra mellemlaget. Den mest almindelige type af brist er, når nogle få stave slipper. Disse kan oftest limes tilbage på plads med godkendt resultat. I enkelte tilfælde kan hele gulvet blive beskadiget. Denne type brist kan ikke repareres, hvilket betyder, at hele gulvet må udskiftes.

Entreprenøren foretager en visuel inspektion af gulvet forud for renoveringen, for at se om gulvet viser tegn på vandskade, løse parketstave eller andre skader, der kan påvirke renoveringen. Desværre kan man ikke forudse, hvis et gulv brister under eller efter behandlingen. Et parketgulv, som tilsyneladende er lagt perfekt helt uden synlige tegn på ”Parketbrist”, kan trods dette have parketstave, der kan løsnes under slibning/lakering.

Parketbrist kan endda opstå flere måneder efter en renovering.


Fælles for alle typer briste er, at de kan forekomme i alle fabrikater, uanset mærke og størrelse og vil forekomme i alle typer miljøer. Sandsynligvis medvirker gulvets alder til at limfugen i lamellens konstruktion bliver gammel og slidt med årene. Under slibning forplantes vibrationer ned i parketgulvet og dette kan forårsage at limen revner.

Yderligere medvirkende faktorer kan være, at svingninger i luftfugtigheden bliver for stor som følge af variationer i indeklimaet, rengøringsmetoder mv. Anbefalet indeklima er 15-25°C og relativ luftfugtighed på 30-60%. Ved brug af gulvvarme må gulvets overfladetemperatur aldrig overstige 27°C. Vær derfor opmærksom ved brug af gulvvarme.

Konklusion er, at selvom parketgulvet udviser normal slitage under inspektionen, kan gulventreprenøren umuligt fastslå eller forudsige om slidlagene vil løsne sig eller ej ved renovering.


I gulvbranchen som helhed er erfaringen, at ”parketbrist” sjældent forekommer – hvis de forekommer, er det som oftest uforudset.​

Bliv kontaktet

​Bliv kontaktet med et uforpligtende tilbud, uanset hvor stor opgaven er.

 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Det siger vores kunder

Qvalitet Gulvbelægning ApS har på Anmeld Håndværker en samlet rating på hele 4.7 baseret på 166 anmeldelser.

Samlet vurdering

5.0/5.0​

Gulvslibning og ludbehandling

"Vi havde en rigtig god oplevelse med Qvalitetsgulv. De var meget flinke, lette at få fat i og lave aftaler med, og var gode til at give råd og vejledning. Kan kun anbefales."

Cecilie Steffesen

Via Anmeld Håndværker

Samlet vurdering

5.0/5.0​

Glasarbejde

"Super oplevelse, hvor alt blev håndteret iht. aftalt tid og pris. Håndværkerne var meget omhyggelige og ryddede fint op efter sig.

Vi har kun godt at sige om det udførte arbejde."

Ardex Skandinavia A/S

Via Anmeld Håndværker

Samlet vurdering

5.0/5.0​

Nyt lenoliumsgulv

"Virkelig behagelig ejer, som er til at forhandle med, og overholder alle aftaler. Dygtige montører, som er til at tale med om løsninger, tidsplan og udførelse af arbejdet."

Jesper Lund

Via Anmeld Håndværker

Qvalitet
Gulvbelægning

Telefon: 46 32 16 84

​E-mail: kontor@qvalitetgulv.dk

Qvalitet
​​Glas

Q-Gruppen
​​Tømrer

Telefon: 40 45 16 84

​E-mail: ole@qvalitetgulv.dk​

CVR: ​26105781

facebook